Hoe veilig op internet met beveiliging en up to date programma’s

(C) http://www.1epchulp.nl

Wat is de bottomline voor de eindgebruiker in veilig (arghum, dit bestaat nog niet) computer/pc/laptop/tablet e.d. gebruik op internet?
Indien het hele scherm de browser is, druk dan eerst op F11 om de adres balk te zien, daar waar http://www.enz. staat. Probeer het nu maar eens en druk F11, druk nogmaals op F11 om op de eerste lay out van de browser terug te keren.

De basis en 1e zorg, waar je op let, is dat je op de JUISTE WEBSITE bent, dit kun je namelijk zelf controleren. Ik neem als voorbeeld een bank, SNS.
Tussen de eerste 2 // (slashes) en de 3e / (slash) staat DE WEBSITE WAAROP JE BENT. dus bijv. http://www.sns.nl/

Subdomeinen kan ook, dan staat er bijv. : http://sub-domein.sns.nl/ Nu is het zaak te letten op wat vlak voor de 3e slash staat. In het geval van SNS moet dit dus sns.nl zijn.
Wat er voor sns.nl staat , als in : http://watervoorstaat.sns.nl/ maakt niet uit, de website waar je bent is sns.nl

Update windows, update je anti warez en anti-virus programma, liefst elke dag, desnoods meermaals. HOE? dat verschilt per programma, en pop-ups in deze kunnen ook nog eens nep zijn.
1epchulp.nl heeft deze programma updates dus NIET op automatisch staan, maar ik raad dit klanten WEL aan. Tenzij men weet hoe dit zelf te doen.
Er zijn namelijk grofweg ‘3 smaken’, OF je automatische updates werken, of je haalt ongevraagd tOch ellende binnen namelijk wanneer bijv. microsoft zElf is ‘gehackt’ zoals recent met de certificaten, OF om welke reden dan ook staat de boel op automatisch up to date houden, maar werkt dit niet (Dit kan aan ingewikkelde materie liggen zoals je ‘firewall’ instellingen, proxy, blacklisting, wat veel te ver gaat, te divers is, om hier toe te lichten…)

Ik snap dat bovenstaande niet voor iedereen klare taal is, en/of begrijpelijk.

Het internet is dan ook wereldwijd, en zeer technisch. Dat vinden we al deels terug op onze eigen computer in de vorm van antivirus, firewall, updates, hoe dat in te stellen, up to date te houden, en te controleren bijv.
Krijg je een pop-up m.b.t. updates? sluit je www. browser af, dat hoeft niet gelijk, als je net een formulier invult, of je hyves / facebook bijwerkt, gewoon lekker afmaken.
Antivirus, windows e.d. hebben (in ver uit de meeste gevallen) namelijk hun eigen pop-up’s die niet in je browser (waar je http://www.enz intikt) moeten staan, maar op je ‘bureaublad / desktop.
Indien er daar een pop-up komt met iets van “ellende is gevonden na scan, klik hier om de ellende op te ruimen, kosten 30 euro” ga er dan maar van uit dat dit niet uw programma is, maar een zogeheten malware, ellende dus.
Hier komt het mooi uit indien u weet hoe de pop-ups van UW beveiliging programma’s er normaliter uit zien.

1epchulp.nl update microsoft security essentials en andere anti-warez programma’s handmatig aan het begin van de dag, idem met anti-warez.
Windows updates hier staan op NIET-automatisch, maar op : melden als er updates zijn.
Dit heeft tevens als voordeel dat als je iets ingewikkelds doet je pc niet ineens traag is en na verloop van tijd restart(wat dan soms ook hoort en moet i.v.m. die updates.) terwijl je net een lange email hebt getikt of andere zaken die je niet opnieuw wilt doen of verstoord wilt zien (een spelletje bijv.)

En zelfs al heb je alles up to date, NIEUWE bad-warez, virussen, daar kan iedereen altijd slachtoffer van worden.
De KANS daarop kan je echter wel klein maken door software up to date te houden.
Een heel belangrijke toetsencombinatie, en tevens simpele methode, wil ik je ook vertellen: ALT – F 4 .

Wanneer je een dubieuze pop-up krijgt, dan kun je wel klikken op nee, nu niet, later, aanschaffen, oplossen of sluiten enz., echter als de pop-up afkomstig is van troep/warez/virus e.d., dan zijn al deze opties gelijk aan ‘ja’ infecteer mijn device’ geprogrammeerd.. niet op klikken dus!
Sleep de pop-up even met de linker muisknop ingedrukt op diens naam-balk (boven) zodat je zeker weet dat die actief is en ‘voor aan’ andere windows programma’s staat.
Druk nu de ALT toets in, houd die ingedrukt, dan de toets F4, en dan beide los laten.
Je hebt nu zonder te klikken op al dan niet negatieve verlokkingen de pop-up / venstertje gesloten.

http://www.1epchulp.nl Ook voor advies, nalopen, instellen en uitleg van updaten van uw ‘anti ware’ programma’s.

Over tablet smartphone laptop 2 in 1 telefoon pc en computer hulp reparatie online

Helpt online over internet met windows, ook 7 8 10 e.d. errors repareren upgrades, updates, SEO expert gevonden worden op page 1, website opzet en/of onderhoud software hardware installatie (!) anti warez, antivirus anti spam, pc en computer / laptop apk, beveiligen reparaties enz. Ook voor android tablet en smartphone 2 in 1 laptop telefoons enz (android)
Dit bericht werd geplaatst in pc computer hulp online, Tips voor pc onderhoud / hulp / oplossingen, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.