samsung note 2 batterij accu test review en uitleg van laden

samsung note 2 batterij accu test review en uitleg van laden

Veel vragen over de samsung galaxy note 2 telefoon gaan over de accu en het opladen er van.
Voor je verder leest: Ampères gaan in de eenheid ‘per uur’, voorbeeld: een volle 70 Ampere auto accu, kan een 2 ampere lamp 35 uur laten branden, 4 ampere lamp kan 17,5 uur branden enz.

De samsung oplader die ik er bij kreeg, dat 220 volt blok stekkertje met usb kabeltje, is er een die 2 ampere uit spuwt.
In theorie is het dus 3.1 A (accu) / 2 A (lader uitgang in ampères)  = 1,55 uur laden. Daar ik echter vanaf zo een 5% a 10% lading de telefoon uit doe en pas na een kwartier ga laden, klopt die tijd ongeveer wel. Tijdens laden gaat immers energie verloren en die wordt omgezet in warmte.

 1. Laden: laad met je telefoon uit, alle energie gaat dan in 1 ‘mooie flow van stroom’ je accu cellen in.
 2. Wanneer het kan, gebruik je telefoon accu ‘op’ tot 5 a 10%, zet de telefoon helemaal uit (dus niet stand-by) en wacht 15 minuten minimaal voor je hem aan de lader doet (chemisch verhaal..)
 3. Dit alles gaat op voor de meeste accu’s !
 4. Een 2 ampere lader voor een 3.1 ampere accu is bijna ‘snelladen’ te noemen, accus gaan langer mee als je ze minder snel laad (chemisch verhaal) dus heb je de hele nacht? Hang hem aan je pc/laptop of een usb lader die bijv. 600 mili  ampere laadt. Maak zeker dat je laptop/pc ook usb laad als die uit staat, en dan niet van je laptop accu laden, maar met je laptop in de 220 volt voeding uiteraard.

Verder is het zo dat een accu sneller van 100% naar 90% zakt dan van 10% naar bijv. 3%  (chemisch verhaal over energie densiteit op kortere afstand van de polen en interne weerstand afname)
Zie overigens ook: http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDsQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.beter-plan.nl%2F2012%2F11%2F17%2Fsamsung-note-2-batterij-accu-test-review-en-uitleg-van-laden Bottomline, met de 3100 mah accu in de samsung galaxy note 2 doe ik een dag of 2 a 3. Ik heb het scherm niet op automatisch staan, want die sensor pakt stroom. De lichtschelheid hoeft voor mij niet op high, maar practisch, dus onder de 50% Wanneer ik niet navigeer of iets met gps doe, zet ik die uit. Standaard staat de energy safe mode en de processor omlaag klok in de settings aangevinkt. Deze activeer ik wel indien nodig. (En daarna weer uit) Wifi laat ik wel aanstaan i.v.m. emails bijv. echter de sychronisatie settings zijn per app verschillend, maar niet constant, zelfs niet 1 of 2 uur. Minimaal 3 uur en vaker eens per dag. Email staat uit kwa synchroniseren, die refresh ik wel als ik er tijd voor wil nemen, de ‘wat is het voor weer hier of in…’  widget idem. 3G zet ik ook standaard uit, 2G is prima voor tekst en kleine afbeeldingen. Indien nodig activeer ik die 3G wel.

Vragen? stel ze hieronder!

Over tablet smartphone laptop 2 in 1 telefoon pc en computer hulp reparatie online

Helpt online over internet met windows, ook 7 8 10 e.d. errors repareren upgrades, updates, SEO expert gevonden worden op page 1, website opzet en/of onderhoud software hardware installatie (!) anti warez, antivirus anti spam, pc en computer / laptop apk, beveiligen reparaties enz. Ook voor android tablet en smartphone 2 in 1 laptop telefoons enz (android)
Dit bericht werd geplaatst in pc computer hulp online, Tips voor pc onderhoud / hulp / oplossingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op samsung note 2 batterij accu test review en uitleg van laden

 1. Ja dat is normaal, en een technisch verhaal. Het komt er op neer dat de software van de telefoon, android en de chip in de accu elkaar foutieve info (weer-)geven.

 2. Ten eerste is tot 0 ontladen slecht voor de accu in de a3
  Max. Tot 5 procent ontladen.
  Het laatste deel balanceert de lader samen met de chip in de accu, en dat met druppel laden.
  De eerste keren is dat niet optimaal gedaan. Zie http://www.beter-plan.nl en zoek op opladen.
  Al met al klopt dit wel en valt binnen de langere laad tijden.

 3. Anna zegt:

  Hallo, ikheb een samsung galaxy a3 . Ik heb em nu een maand lang. Hy moet 2,5 uur aan de lader. Van 0tot 100. Wanneer de telefoon bij 90 is duurt het een uur voorr hij bij 100 is. Is dit normaal? Kan het me namelijk niet voorstellen.

 4. Als je accu warm wordt bij het laden, dan is dat niet goed, de lading die binnenkomt is te hoog, of wel goed maar duurt dan al te lang.

 5. Let wel, sommige merken vertellen iets heel aparts, alsof die nieuwe accu’s hebben, die de wereld nog niet kent…
  Mijn samsung tablet, met 2 Ampere lader en 7000 mAh accu, moet de eerste keer 14 uur laden. Staat in de handleiding, en ook online.
  En dat ook terwijl deze zoals veel apparaten (dat moet ook!) met 50% lading uit de doos komt.
  En helaas, de tablet doet niet lang op een lading, terwijl ik energy save freak ben en deze dus net als als mijn telefoon en laptop accu met alle respect behandel en niet onnodig belast met ongebruikte wifi, bluetooth, gps, gsm g2 gebruiken (ipv g3 of lte) e.d.
  Helaas kan ik niet terug in de tijd om de bekende methode te proberen en dat dan blijkt dat die 14 uur nergens op slaat en meer slecht doet dan goed.

 6. lvc , ontladen tot 5 a 10% dan opladen tot 100% plus een kwartier.
  En zo de eerste 3 x. Daarna wel bij VOL, je kabel los halen, dan is de extra 15 minuten niet meer nodig.

 7. John zegt:

  Dit is onzin (vaak de reactie van een klok/klepel ‘expert’, beginnen met -onzin-) tussen deze/komende boogjes zijn de webmaster opmerkingen overigens)

  de Note 2 doet er ruim 4 uur over om op te laden.
  (Dat is denk ik pas onzin, maar ja ik was er niet bij. (hint..) Bij mij doet hij het net onder de 2 uur, wellicht je pooltjes en contacten intern eens cleanen) Of je hebt geen 2 A lader er bij gehad) of een accu van een andere leverancier…)

  en 8 uur in een USB poort van een PC.
  (op mijn usb.2 pc poort voorop van 10% tot 100% in 2,5 uur, kan veel sneller overigens, want MSI board met usb ‘boost technology’ speciaal voor usb devices laden)

  Je kunt dus met de huidige generatie accus, zeker niet zeggen dat een 2 amp lader een accu van 3 amp in 1,5 uur oplaad.
  (de praktijk hier wijst anders aan, daarom ben ik er ook niet helemaal blij mee, het is zowat snel laden)

  en dit is ook niet zo.
  (hier is dat dus wel zo)

  De accu wordt best warm en hiermee wordt veel energie verloren.
  (Dat energie verlies is die warmte die je voelt. Is hier overigens zo goed als nul, amper voelbaar)

  De USB van een pc geeft zelfs zo weinig stroom dat wanneer je het toestel gebruikt tijdens het laden deze verder leeg gaat i.p.v. voller.
  (Hangt van je moederboard af, kabels, connectie op usb poort zelf, eventuele boost-charging software e.d.)

  Dat laden naar 100% en weer helemaal leeg is niet eens goed voor een li-ion accu.
  (daarom dus 10% , desnoods 5%)

  Overladen van een li-ion is namelijk ontzettend slecht.
  (voor bijna alle accu’s, dus up to date laders stoppen het proces dan ook en gaan over op druppelladen ivm de zelfontlading van accu’s)

  Op internet spreken de experts zelfs van dat het het beste is om de accu’s continue rond de 45% te laten zitten.
  (Kwestie van lader in de handel zetten die hem op 45% houd in gebruik, nadeel is wel dat je hem dan vaak aan de kabel zal moeten gebruiken)

  dit kan natuurlijk niet. maar is niet gek als je je bedenkt dat wanneer je je accu voor het eerst in je toestel doet nadat deze uit de fabriek komt deze altijd rond de 40% vol geladen is. Dit is tevens ook de beste waarde om een accu in te bewaren.
  (En dat is het ook, een goede accu zal ook pas na een keer of 3 ontladen/laden chemisch optimaal zijn. Heel dure lipo’s hebben zelfs een chemische coating die eerst moet ‘oplossen’ intern voor ze optimaal worden. Dat gaat dan wel om peperdure Remote Controle accu’s zoals voor speedboten en helicopters op schaal 4 tot 10 met een C ontladen waarden van 25 of meer)

  Het is zelfs heel slecht voor een accu om langdurig leeg opgeslagen te worden. In de ergste gevallen ontlaad de li-ion accu zo ver dat deze niet meer opgeladen kan worden.
  (Dat is dus ook n.v.t. verder, en zal in 15 minuten niet gebeuren als je bij max. 5% je smartphone uitzet)

  Er zit veel meer techniek achter deze accu’s dan je zou denken.
  (Afhankelijk van merk en type nog meer dan jij zou denken! ;-) )

  Li-ion accus bevatten ook chips die temperatuur en de stroom meten. om zelf ontbranding door overladen te voorkomen. (vandaar ook dat deze accus 3 pinnetjes hebben in plaats van alleen een plus en min.
  (Sommige hebben dat ja, weer anderen hebben een speciale lader nodig met bijv. jxt stekker, en kunnen alleen in rc modellen met speciale connectoren, printje op de draden (o.a. om ontlading in te stellen) die de bijv. 4 cellen gelijkmatig leeg halen)

  Terug op de note II en diens 3100 accu. De 2 A lader laadt hem hier op onder de 2 uur.
  Ik ga altijd tot 10% a 5% , dan uit, minimaal kwartier wachten, en dan in 1 keer opladen. Zo heb ik een oude windows smartphone, met keyboardje als 1 der eersten, ook samsung, en diens accu houd het nog meer dan prima vol.
  Goed conditioneren ivm o.a. interne weerstand (eerste 3 a 5 maal gebruik, heftig laden en ontladen voorkomen, afkoelen voor laden, liefst traag laden, is de truuk) en je accu: laad sneller, gaat optimaal vol, blijft relatief beter en koeler naarmate je de 1000e of xxxxe keer opgeladen hebt.

  Als je met je 2 A lader laadt, duurt het bij de ene gebruiker 2 uur, bij de ander 3 uur om te laden van 10% tot 100%.
  Als de telefoon meld dat ie vol is, en je de laadkabel los moet doen, doe het ook.
  Duurt het langer dan 3 uur om je telefoon te laden, dan is er echt ergens niet helemaal goed met de lader/accu of zelfs software.
  Bezoek in dat geval een samsung service punt, neem je lader mee, want ook daar kan het probleem zitten.

  Heb je zoals ik een goede lader en accu, en doe je de 1e 5 maal rustig aan met zowel laden als ontladen, dan kan het in iets minder dan 2 uur.
  En het gebruik, tja… stel dat je de volle 3100 mAh er in krijgt, het blijft een aftrek sommetje, veel gebruik is eerder leeg.
  Games spelen via wifi bijv. en je accu gaat iets langer mee dan wanneer je je data-bundel op wil maken en dat dus gebruikt om te gamen.

 8. Uit de doos kijken hoeveel percentage de accu aangeeft (die weergave van % kan je in settings aanvinken) is die onder de 5% dan eerst laden met toestel uit.
  Is het zoals vaker 40 a 60% dan opgebruiken tot 5 a 10%, voor je de 1e maal laad. Kan dat qua tijd aan een usb poort van je pc dan is dat helemaal mooi, want traag laden is beter/effectiever dan snel.
  Een kwartier rust voor de accu na uitschakelen van telefoon doet hem ook goed, alvorens te gaan laden.
  Snel laden (want dat kan je met de 2 Ampere lader die bij de note 2 met zijn 3.1 Ampere accu zit wel bijna zo noemen) is soms handig/nodig maar verkort de effectiviteit van de accu, op termijn.
  Dus langzaam laden heeft altijd voorkeur voor levensduur en hoeveel ampere je er in pompt.

  Verder is elke keer laden een slijtage punt.
  Accus die volgens de verpakking 1000 keer oplaadbaar zijn, bijv. 2 x AA voor een cameraatje, die men telkens bijlaadt, halen dat amper.
  En tegen die tijd halen ze misschien 40% lading uit een laadbeurt plus dat accu’s ook gewoon ontladen bij geen-gebruik, zelf-ontlading..
  Heb je er 4, 2 reserve dus, dan ontladen tot 5 a 10% en dan pas opladen. Voor AAA en AA raad ik trouwens eneloop van Sanyo aan, die hebben amper zelf-ontlading.

  Zo doen we dat hier met de 2 losse handset telefoons. De 2 AAA accuutjes halen we er uit als de boel bijna leeg is en laden we op met een batterijlader, in een uur of 8 a 12.
  2 ‘verse’ gaan dan in de handsets en hop weer dagen productief.

  Het liefst zou ik een 2e accu hebben voor mijn note II met een aparte lader, die 2 accu’s zouden LANG meegaan, vele oplaadbeurten met veel ampere opname.
  Sowieso kan dat wel een 2e accu, maar met de ‘snellader’ van samsung slijten ze beide even ‘snel’, dus het is gewoon een 2e accu en niets meer qua voordelen zoals hierboven met de telefoons en hun aaa’s genoemd.

 9. Ivc zegt:

  Hoe zit het met eerste laadbeurt? Laden tot 100 voor eerste gebruik, of gebruiken, laten leeglopen en dan laden tot 100?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.